Ültetvények

A családunk 25 hektáros területen gazdálkodik. Szőlőterületeink a Mátrai borvidék legjobb adottságú dűlőiben (Hajnalhegy, Barna tanya, Bérc, Paskom, Csákberek, Jenő, Rétföld, Peres, Hótó, Ringis, Kútgödör, ) találhatók. Talaj és mikroklíma szempontjából minden egyes termőterület más-más adottságokkal rendelkezik. Reményeink szerint ezen remek adottságú szőlőterületek különleges minőségű borokkal fogják öregbíteni a borvidék hírnevét. Új telepítéseink esetén 7.200 tőke/ha található. Szőlőtermesztés tekintetében ikertőkés - közép magas kordonos művelést alkalmazunk. Előnye, hogy abszolút szabályozható, a fürtök szépen szabadon helyezkednek el a tőkén, nem árnyékolja őket a szőlő lombfala, ezáltal egészségesek maradnak. A nap sugarai teljesen körbe tudják ölelni a fürtöket.
A kiváló minőség folyamatos biztosítása érdekében terheléskorlátozással dolgozunk. Hisszük, hogy a szőlő értékeivel élni kell, nem pedig kihasználni azokat. Több lépcsőben végrehajtott telepítési programunk során próbáltunk igazodni a piaci igényekhez is. Telepített fajták közt szerepel Sauvignon Blanc, Irsai Olivér,Szürkebarát, Merlot, Cabernet Franc. Az ültetvények folyamatosan fordulnak termőre.
A kiváló minőség alapja mindenkor az egészséges szőlő, ezért szőlőterületeinken nem léteznek kompromisszumok.

Ültetvény 1    Ültetvény 2

Hajnalhegy

A pincészet egyik zászlós bora már évek óta a Hajnalhegy szomszédságából (Szárazvölgy) kerül ki, ez pedig nem más mint, a félédes Muscat Ottonel. Mivel a kiváló földrajzi adottság már bizonyított, belevágtunk egy többlépcsős telepítési programba a Hajnalhegyen. 2006-tól folyamatosan közel 6 hektáron ültettünk Sauvignon Blanc, Merlot és Cabernet Franc fajtákat. Úgy néz ki jó döntés volt, innen került ki a pincészet birtokbora az Amerlot, az első szüret 2009-ben volt, kivételes minőséget hozott a fajta. Birtokborainkat kizárólag saját, kézzel válogatott és szüretelt szőlőalapanyagból készítjük. A szigorú szőlőtermesztési gyakorlatunknak köszönhetően igyekszünk az egyes bortípusoknak megfelelő minőséget minden évjáratban elérni, és így a megszülető boroknál a folyamatos, megbízható, magas minőséget biztosítani.